sluiten

Van op afstand bekeken: Geduld...

woe 9 april

Naast zijn gebruikelijke dagdagelijkse nieuwsverlening op deze site, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe ook zijn eigen, soms eigenwijze kijk op het golfgebeuren.



Geduld…

“Geduld…” Dat is iets wat je met de regelmaat van een klok uit de monden van de greenkeepers en terreinverantwoordelijken hoort.

Zij verwensten de kletsnatte winter die hen niet toeliet de juiste werkzaamheden te doen.



Meer zelfs, door de overvloedige regen spoelde al hetgeen men bijvoorbeeld op de greens als voedingsstof gaf gewoon de ondergrond in.

Met alle gevolgen van dien. Ziekten die schade veroorzaakten die alleen maar door groei en bijkomstige werkzaamheden als zanden en voeden kan hersteld worden.
Groei die er nu aan komt.



De greenkeepers, en niet alleen zij, kijken nu uit naar betere tijden. Vragen wel terecht geduld aan hun golfers.

Ook al omdat de producten die ze mogen gebruiken erg beperkt zijn. Veel wat men vroeger gebruikte is nu verboden.
Alleen biologische producten mogen wettelijk gebruikt worden en die zijn hoe dan ook minder efficiënt dat de vroegere.



Vroeger greep men vlugger naar fungiciden. Dat kan nu niet meer. Daarom stapte men over naar een biologisch onderhoudsschema. Je kan daardoor niet meer curatief ingrijpen, maar eerder proberen ziektes en andere problemen zoveel mogelijk voor te zijn.

Wat door de kletsnatte winter en de weggespoelde biologische producten erg moeilijk was.
Vandaar... geduld.





Terug naar boven