sluiten

Kristof Ulenaers overvleugelt Omnium of Belgium

zon 11 augustus

Kristof Ulenaers golft momenteel op een roze wolk.
Tijdens een Monday Tour-wedstrijd op Royal Latem liep hij een fenomenale 60. De laagste score ooit in een Belgisch tornooi opgetekend.
Hij trok die supervorm naar het Omnium of Belgium door.

Op donderdag vestigde hij met 66 een nieuw baanrecord op Ternesse en de dag nadien verbeterde hij dat naar 65.
Wat hij op zaterdag herhaalde.



Kristof sneed dan ook met een gigantische voorsprong de slotdag aan. Wie voor een logische decompressie vreesde, kwam bedrogen uit. De Royal Limburg-pro, die op de Pro Golf Tour actief is, bleef gas geven. 68 in de slotronde.
Zijn -20 totaal was liefst een… dozijn slagen beter dan dichtste vervolger Arthur Estas die zich de beste amateur kroonde.
Anthony De Schutter stapte met een -2 totaal als derde het podium op.

Zij drie waren de enigen die na vier rondjes onder de Ternesse-par doken. De Antwerpse parkbaan had zich dus goed verdedigd. Behalve uiteraard voor Kristof Ulenaers.

Philippe Vanderlinden en Tom Viellard rondden de top vijf af die door Kevin Hesbois gemist werd. Hij moest als tweede best geklasseerde pro naar een twintig slagen-kloof met Kristof Ulenaers opkijken.
Het trio pro’s Didier Dykmans, Gautier de Barneville en Thibaut Leys deelden de zevende plaats. Alan De Bondt, Olivier Withofs en Sebastien de Vooght rondden de top tien.


Terug naar boven