sluiten

Van op afstand bekeken: Opdracht meer dan geslaagd

maa 26 augustus

Naast zijn gebruikelijke dagdagelijkse nieuwsverlening op deze site, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe ook zijn eigen, soms eigenwijze kijk op het golfgebeuren.


Opdracht meer dan geslaagd

Thomas Detry is er in het BMW Championship niet in geslaagd zich bij de FedExCup Top 30 te hijsen die deze week in het Tour Championship mag starten.
Hij strandt zoals boven gesteld op een 42ste plaats.

Dat stranden moet je echter meteen relativeren, want het US PGA Tour-seizoen van Tom was beresterk. Hij haalde al de door hem gestelde doelen. Alleen…

Alleen bleef die langverwachte zege uit. In de Houston Open was hij er als runner-up na winnaar Stephan Jäger er erg dicht bij. Ook in de Pebble Beach Pro-Am en vooral het US PGA Championship miste hij nipt het podium. Slechts vijfmaal op eenentwintig wedstrijden miste hij de cut. Beresterk dus…



Nu het US PGA Tour-seizoen er voor hem op zit, focust hij zich opnieuw op de DP World Tour. Daar wil hij in het BMW PGA Championship en enkele andere wedstrijden zijn huidige 46ste plaats op de Order of Merit verbeteren. Je moet bij de top 50 horen om in het seizoenafsluitende DP World Tour Championship te mogen starten. Dus opnieuw bij de héél grote jongens.

Wat hem ongetwijfeld zal lukken. Hij versierde de huidige 46ste plaats dankzij luttele drie resultaten.



Lukt hem op de DP World Tour een mooi seizoenslot, dan komt een top 50 op de Official World Golf Ranking duidelijk in het vizier. Haalt hij dat, dan kan hij op een meer dan geslaagd seizoen terugblikken waar hij al de door hem gestelde doelen bereikte.

Rest hem alleen nog te winnen…

Terug naar boven