sluiten

Van op afstand bekeken: Is viermaal ook scheepsrecht?

maa 27 mei

Naast zijn gebruikelijke dagdagelijkse nieuwsverlening op deze site, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe ook zijn eigen, soms eigenwijze kijk op het golfgebeuren.



Is viermaal ook scheepsrecht?


In de voorgaande bijdrage vroeg ik me af of er een vierde Soudal Open komt?
De gesprekken zijn nu al lopende en zullen later geïntensifieerd worden. Wellicht zal het succes van de derde editie van de Soudal Open doorwegen.



Ondanks mindere weersomstandigheden trok de Belgische manche op de DP World Tour weer best wat toeschouwers die ook voor het nodige animo zorgden. Ik ken Europese wedstrijden waar er veel minder volk is. Ook organisator Golazo was tevreden. Hun draaiboek is steeds perfect. Dat bewezen ze ook, zeg maar vooral, in andere sportdisciplines. Veel lijkt er dus op te wijzen dat er in 2025 eveneens een DP World Tour-wedstrijd binnen de Belgische grenzen zal zijn. Viermaal wordt dus ook scheepsrecht. Misschien met een nieuwe titelsponsor? Wait and see…



Met hopelijk weer Thomas Pieters als publiekstrekker. Eventueel ook Thomas Detry. Die komen dolgraag als hun wedstrijdschema op respectievelijk LIV Golf en de US PGA Tour dat toelaat. Ook Adrien Dumont de Chassart, Matthis Besard en anderen kunnen zich als locomotieven voor de Belgische golfsport tonen.

Niet dat je de Soudal Open als een louter Belgisch sportief succes kan noemen. Slechts twee landgenoten haalden immers de cut. Dat lieten alle anderen met een wrang gevoel achter. Zeker omdat het startersveld in de Soudal Open niet extreem hoogstaand was.



Niklas Norgaard (foto), Joe Dean, Sebastian Garcia, of Sam Bairstow die in de kopgroep meedraaiden, kan je moeilijk als “namen” bestempelen.

Gelukkig waren er anderen die de Soudal Open een extra cachet gaven.
Thomas Pieters uiteraard. Maar ook winnaar Nacho Elvira.

Een zoveelste reden om voor een Belgische Europese wedstrijd in 2025 te duimen.

Terug naar boven