sluiten

Van op afstand bekeken… Applaus!

maa 12 augustus

Naast zijn gebruikelijke dagdagelijkse nieuwsverlening op deze site, richt Golf.be-redacteur Xavier Champagne af en toe ook zijn eigen, soms eigenwijze kijk op het golfgebeuren.

Applaus!

Omnium of Belgium. Ternesse was in absolute topconditie en de club leverde een prachtorganisatie af.



Belgian International Senior Championship begin deze maand. Royal Limburg was in absolute topconditie en de club leverde een prachtorganisatie af.



Tweemaal super dus en terecht applaus.

Iedere starter in het Omnium of Belgium was het roerend over eens dat Ternesse een baan bood die, volgens hen, in België niet gezien was. Tee’s, fairways en vooral greens waren top.
Waarmee Ternesse zich andermaal als beste parkbaan van het land bevestigde.



Soevereine winnaar Kristof Ulenaers haalde de loftrompet boven.
“Mijn topscores konden alleen maar omdat de baan en greens er ongelooflijk goed bij lagen. Op de Pro GolfTour en zelfs op de Challenge Tour krijg je zulke banen niet onder je golfschoenen geschoven.”

Ook op Royal Limburg liep men na het Belgian International Senior Championship met hoge borst en ook wel moe rond.



Op de vooravond van het tornooi brak er boven dat deel van Houthalen een gigantisch onweer uit die de baan haast onder water zette. Ook alle bunkers uitspoelde.
Voor de zoveelste maal dit jaar moesten de greenkeepers alle schade herstellen. Nachtwerk dus dat door de deelnemers aan het BISC meer dan geapprecieerd werd.

Ze hadden, bij monde van Ulrich Schulte, nochtans ontgoocheld na zijn verloren play-off, alleen maar woorden van lof voor hen en de vele vrijwilligers.
Hij en zijn collega’s hadden dan ook een éénstemmige wens. “We willen hier in 2025 terugkeren”.




Terug naar boven