sluiten

Nicolas Colsaerts: “Ik dacht even om op te houden”

woe 9 oktober

Net uit St Andrews terug en op weg naar de Golf National voor de Open de France maakte Nicolas Colsaerts een ommetje naar Ravenstein voor de Coels Cup by Qualion.

Een fiere Nico want: “Ik was zeker dat ik dit jaar nog wat leuks kon presteren. Anders had ik mijn clubs aan de kant gezet. Het liep dit seizoen echter niet meteen zoals ik wilde. Bouwde zelfs een break van acht weken in om te bezinnen en me af te vragen of ik nog wilde doorzetten. Op de Omega European Masters vlotte het reeds. Helemaal zelfs in het Alfred Dunhill Links Championship.”


“Daar was ik één en al focus. Besefte dat ik een belangrijk ogenblik in mijn carrière aan het beleven was. Die tweede plaats? Ergens onverwacht. Door een zege had ik de garantie om nog twee jaar op de DP World Tour te kunnen spelen, maar door o.a. die tweede plaats kon ik via een nevenklassement een full card voor 2025 grijpen. Dus geen job als tv-commentator voor mij. Daar was ik overigens klaar voor.
“Bedoeling is relax volgend jaar vijftien à twintig tornooien te gaan spelen op banen die me liggen. Waar ik me in staat acht puike resultaten te lukken. Ook langzaam maar zeker naar het exclusieve clubje van spelers door te schuiven die 500 European Tour-wedstrijden speelden. Ik zit zowat aan 460…”


De organisatoren van de Open de France hebben duidelijk een boontje voor Nicolas Colsaerts. Ze deelden hem voor de eerst twee rondjes in met zijn maten Marcel Siem en Gregory Havret.
Vlak achter hen start Thomas Detry met Joe Dean en Antoine Rozner.

Terug naar boven