sluiten

Tiger Woods is deels eigenaar van Pebble Beach Golf Links

din 6 februari

Pebble Beach Golf Links kreeg sinds de opening in 1915 meermaals een nieuwe eigenaar.

Samuel Morse en de Del Monte Properties Company waren de eerste eigenaars en ontwikkelden de regio verder door Cypress Point, Monterey Peninsula en Spyglass Hill te bouwen.

In 1977 trok 20th Century Fox haar portefeuille open en kocht met de winsten van de film Star Wars Pebble Beach op voor 81 miljoen dollar.



20th Century Fox werd in 1981 echter door Marvin Davis (foto samen met Bo Derek) voor 722 miljoen dollar overgenomen. Pebble Beach zat in de deal. Davis overspeelde blijkbaar zijn hand, want een paar jaar later verkocht hij de filmstudio’s van 20th Century Fox aan Rupert Murdoch voor 325 miljoen dollar. Pebble Beach bleef echter zijn eigendom… tot de Japanse businessman Minuro Isutani met 841 miljoen dollar een zot bod deed dat Davis uiteraard aanvaardde.

Isutani moest in 1992 de hulp inroepen van de Taiheiyo Lone Cypress Company die met 500 miljoen dollar hem het bankroet deed vermijden.

In 2018 volgende dan de volgende en laatste stap qua eigenaars.



Filmster Clint Eastwood (foto), Arnold Palmer en Peter Ueberroth, o.a. organisator van de Olympics in Los Angeles 1984, kochten samen met gelijkgestemden alles over voor 820 miljoen dollar.
Bij die bijkomende investeerders ook Tiger Woods…

Pebble Beach Golf Links zou volgens analisten 3,2 tot 3,7 miljard dollar waard zijn.


Terug naar boven