sluiten

Robert Schintgen werkte meer dan tien jaar aan zijn geesteskind

vri 31 mei

Robert Schintgen (foto samen met links rechterhand Olivier Boulard) is een ondernemer wiens naam klinkt als een klok in Luxemburg.

Als fervente golfer droomde hij van een eigen project dat hij in een bosrijk domein in de buurt van Aarlen vond. Hij kocht in 2011 liefst 220 ha en knokte zich door hetgeen hij een “politiek administratief doolhof” noemt om met Bois d’Arlon zijn droom te realiseren.

Hij engageerde de Engels golfbanenarchitect Stuart Hallett om de 18 holes Heathland Course uit tekenen. Ook Jonathan Davison die de 9 holes Parkland Course creëerde. Die laatste baan, die mooi aansluit bij het kasteel, was het eerst klaar en speelbaar voor de leden.



“Ik heb steeds aandacht voor detail en kwaliteit gehad”, stelt “Roby”Schintgen.

”Ik wilde ook op Bois d’Arlon alles perfect hebben. Als ik niet van golf had gehouden, was ik nooit aan zo’n avontuur begonnen. Ik ben dan ook erg trots op het resultaat dat zal bijdragen aan de groei en de bekendheid van deze regio. Ik ben er vast van overtuigd dat we naar de absolute top zullen reiken. Kwaliteit wordt immers altijd beloond.”

Terug naar boven