sluiten

US PGA Tour verdeelt haast één miljard dollar onder spelers

don 25 april
Adverteer hier

Er zijn details uitgelekt hoe de US PGA Tour haar trouw gebleven spelers zal belonen.
Men maakt 750 miljoen dollar vrij om onder de top 36 spelers te verdelen. Eerst werd er gezegd dat een twaalftal spelers een deel van dat bedrag zouden krijgen, maar dat werd nu blijkbaar bijgesteld.

Wie bij die top 36 zal horen en hoe de verdeelsleutel wordt, is nog niet vastgelegd. Men heeft een puntenklassement uitgedokterd wie wat zal krijgen. Gisteren werden de begunstigden verwittigd.
Het is wel duidelijk dat Tiger Woods veruit het grootste deel van de bonuspot zal krijgen. Volgt dan Rory McIroy. Ook Scottie Scheffler zal goed verzorgd worden.

Onder de 64 volgenden, zeg maar de subtop, wordt 75 miljoen dollar verdeeld. Dan is er nog de “Group 3” van 57 spelers die op een deel van 30 miljoen dollar mogen rekenen.
Ook is er een “Group 4” die je onder de nemen “past legends” kan catalogeren. Die zijn met 36 en verdelen 75 miljoen dollar andermaal gebaseerd op een puntenklassement.



Waarom die miljoenendans?
Uiteraard om de overstap naar LIV Golf af te remmen en iedereen te belonen die dat nog niet deed.

De benodigde 930 miljoen komen deels van de kapitaalsinjectie die de Strategic Sports Group in PGA Tour Enterprises deed.

Terug naar boven